Kafé Kaim

Kafé Kaim
I stationshuset i Mariannelund

Välkommen

Äntligen får jag välkomna dig till mitt mysiga kafé i lilla Mariannelund i Astrid Lindgrens hemtrakter.

På den här bloggen kan du följa planerandet och genomförandet av Kafé Kaim, som öppnade 12 juni 2010.

Det serveras Rättvisemärkt, ekologiskt, närproducerat och hemlagat i största möjligaste mån.

Alla tips och idéer är välkomna, så skriv gärna en kommentar när du har varit här!

onsdag 21 juli 2010

Händelser i kök på plats

Nu kan man ta en titt in i Godsmagasinet och kolla på Händelser i kök/Kitchen Events när man ändå äter en våffla eller dricker en kopp kaffe på kafé Kaim.

Tyskarna och danskarna skiner med sin närvaro, likaså stockholmarna. Och nu även min eminenta vän Linda. Hon har bakat idag, så det har doftat himmelskt! Ett synnerligen bra försäljningsknep: nybakade kokostoppar och nötklickar. Sålde fyra på stört!

Och internetbesökarna blir fler och fler. Vi har dock glömt att säga att man måste ha med sig sin egen dator. Men det verkar inte vara något problem: folk åker tillbaka hem och hämtar sina datorer och kommer hit, dricker lite kaffe eller saft och surfar runt.

Har man tur kan man även få träffa Helen Goodwin, en brittisk konstnär som är här och jobbar på sin installation. En underbar människa! Kommer in och dricker english tea, snurrar på sin röda, kinesiska tråd och småpratar med sin fantastiska accent.

Kafé Kaim är då verkligen ett internationellt kafé. Jag fortsätter att stortrivas! Ska nu lägga upp nya bilder på lite av det som säljs här. Beundra, begrunda och kom och fika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar